Børnetandpleje

Vi tilbyder at behandle dit barns tænder som alternativ til det kommunale tilbud.

Er dit barn mellem 0 og 16 år
Fritvalgsordningen medfører at du kan udmelde dit barn af den kommunale Børnetandpleje, og frit vælge den tandlæge, der skal behandle dit barn.

Genindførelse af fritvalgsordningen på børne- og ungdomstandplejeområdet fra j. januar 2018

Med virkning fra 1. januar 2018, genindføres der på børne- og ungdomstandplejeområdet en fritvalgsordning for patienter, som er under 16 år, mod en egenbetaling på 35%.

Hvis forældrene er medlem af Danmark, gives der også tilskud til medforsikrede børn.

Hvis man vil skifte til privat tandlægepraksis, er det vigtigt, at der gives besked til kommunen derom, inden man behandles i privat praksis, ellers kan man risikere at kommunen afviser at betale for behandlingen. 

Vi mener at behandling hos os medfører store fordele for forældrene, f.eks. flexibilitet, tidsøkonomisk, transportmæssigt, samt ikke mindst god service.


Er dit barn 16 eller 17 år
Her er der fortsat mulighed for at få tilskud til dit barns tandbehandling, således at behandlingen er gratis for dit barn. Tal med en af vores tandlæger om, hvordan du udmelder dit barn af den kommunale ordning, og tilmelder hos os. Vi anbefaler dette for bedst muligt at sikre, at dit barn ikke falder ud af indkaldesystemet. Desværre falder op mod halvdelen fra den kommunale børnetandpleje af en årgang ud med store tandskader til følge.

Er det unge menneske imellem 18 og 21 år

Her er det muligt at få tilskud til de unges tandbehandling, således at behandlingen fortsat er gratis. 

Ordningen er trådt i kraft i midten af 2022 og bliver indfaset gradvist med én årgang om året frem til , at den er fuld implementeret i 2025. Dvs. de 18-årige bliver omfatttet i 2022, de 18-19 årige i 2023, de 18-20 årige i 2024 osv. 

Hvis de unge ønsker at gøre brug af ordningen og ønsker at blive behandlet i privat regi, skal de først udskrives af den kommunale tandpleje. Dvs. man skal selv kontakte børnetandplejen og fortælle dem at man ønsker at blive flyttet til privat praksis. 

Opdateret den 2.1.2024

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok