Tandlægeskræk

En god tandbehandling handler om gensidig tillid. Derfor giver Tandlægerne behandlingen den tid, der skal til, for at du føler dig tryg.

Er du bange for at gå til tandlæge, så fortæl os om det. På den måde kan vi tage hånd om tandlægeskrækken og lave nøjagtige aftaler om behandling og behandlingstempo.

Er det mange år siden, du har været til tandlæge, tilbyder vi en grundig indledende samtale, hvor vi fortæller om de forskellige behandlinger, vores udstyr og muligheder for smertefri bedøvelse. Samtidig kan du, hvis du ønsker det, fortælle lidt om, hvordan du oplever tandlægeskrækken.

Under tandeftersyn og behandling sørger vi løbende for at informere om behandlingen og lytte til dine ønsker. Det er alt sammen med til at reducere ubehaget ved tandlægebesøget. Hvis du ønsker det, må du gerne tage en ven eller et familiemedlem med som støtte.

10 gode råd til patienten

1.

For det første skal du erkende din angst og ikke gemme den af vejen. Det er ikke flovt at være bange. Der er mange, der har det på samme måde som dig.

2.

Vælg en tandlæge, som du har sympati for, og som har forstand på behandling af mennesker med angst for tandbehandling. Fortæl, hvorfor du er bange, og hvad du er bange for. Hvis tandlægen ikke forstår dine problemer, så skift tandlæge.

3.

Forbered dig til tandlægebesøget ved at indøve afspændingsøvelser, som du også skal bruge under behandlingen. Prøv eventuelt også, om musik kan hjælpe dig. Det kan være speciel musik til afspænding eller bare din egen musik, som du kan få indspillet på fx din ipod og tage med til tandbehandlingen.

4.

Mød altid veludhvilet og afstresset op til behandling. Vælg helst behandlingstider om formiddagen og kom i lidt god tid (5-10 minutter før).

5.

Få regelmæssige og hyppige konsultationer hos tandlægen. Helst hver tredje måned, så du kommer ind i en god rytme. Overhold mødetidspunkterne fra gang til gang og meld ikke afbud!

6.

Stil krav til tandlægen. Lav en aftale om, hvad behandlingen skal omfatte, hvordan den skal forløbe, hvor meget det haster, og hvor meget den skal koste.

7.

Sørg for at få de pauser under behandlingen, som du behøver. Fortæl tandlægen, hvis du er/bliver bange, og hvis det gør ondt. Hvis du fx sveder i hænderne, så bed om en serviet og få dem tørret.

8.

Hvis det gør ondt, så bed om en lokalbedøvelse eller lattergas. Det kan også være nødvendigt at få et beroligende middel inden behandlingen.

9.

For nogle mennesker kan det være en hjælp at følge med i behandlingen. Du kan derfor godt bede tandlægen om et håndspejl, hvis du gerne vil se, hvad der bliver lavet.

10.

Spørg altid, hvis der er noget i behandlingen, du ikke forstår, eller noget, du vil vide nærmere besked om.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok